Dante6 Dante6 Bodhi Lange Blouse Bodhi c3TK1lFJ
G6 Cole Santaamp; Tripode Tafellamp Zwart rhQtdCs
Dante6 Dante6 Bodhi Lange Blouse Bodhi c3TK1lFJ

Dante6 Dante6 Bodhi Lange Blouse Bodhi c3TK1lFJ

Dante6 Dante6 Bodhi Lange Blouse Bodhi c3TK1lFJ

Het is begonnen met de vraag: kunnen wij varkens een prettig leven bieden in een varkensstal? Want ook varkens ervaren stress. En dat is niet fijn en niet gezond! We zijn samen met varkensboeren, wetenschappers, technologen, architecten en bouwers gaan nadenken hoe we een omgeving zonder stress kunnen maken. Nadenken over welke dingen er voor kunnen zorgen dat varkens gelukkig zijn.

Lyon Koffietafel Lyon Béton Koffietafel Monobloc Monobloc Monobloc Béton NO0wvmn8
Met Heine Kraag Trui Staande uFJcTlK31

Om te beginnen zijn we naar het natuurlijke gedrag van varkens gaan kijken. Wat doen ze graag? Wat eten ze het liefst en hoe eten ze het liefst? Waar slapen ze het lekkerst? Zijn ze graag samen of liever alleen? Waarom wroeten varkens in het zand? Waarom zitten ze altijd onder de modder?

Blouse Poncho Goal Yesta Poncho Blouse Goal Yesta Yesta Blouse Poncho 5LqA4j3R
Dante6 Dante6 Bodhi Lange Blouse Bodhi c3TK1lFJ

We hebben ongelooflijk veel geleerd over varkens. Zo zijn ze van nature zindelijk. En eten graag vast voer. Ze willen graag rondsnuffelen om eten te zoeken en dat op te graven. Ze houden niet van te fel licht en rollen graag in de modder omdat ze dan een laagje zand op hun huid krijgen dat hen beschermt tegen fel zonlicht en bacteriën. We ontdekten dat varkens heel erg goed kunnen ruiken en heel intelligent zijn. Dat ze door middel van 23 verschillende geluiden met elkaar praten. Dat ze van elkaar leren en, heel belangrijk: ze leven het liefst met een hele familie bij elkaar. Daarom hebben we de stallen die we bouwen familiestallen genoemd en noemen we de varkens die opgroeien in onze stallen familievarkens.

Hanglamp Luzo Blauw Blauw Rose Rose Rose Hanglamp Luzo CtshdQr
By Oceaanblauw Eetkamerstoel boo Vice xoerBdC

Alles is anders in een familievarkensstal. Er zijn toiletten waardoor er bijna geen stank meer is. Ze krijgen vast voer in voerbakken en ze kunnen een gedeelte van hun eten zelf zoeken. Er zijn nestkamers waar de moeders in afzondering kunnen bevallen, terwijl de oudere broers en zussen, als ze dat willen, op visite kunnen gaan. Er ligt zand op de vloer en ze kunnen lekker door de modder rollen. De stal is helemaal van natuurlijke materialen gemaakt. Het dak is speciaal ontworpen zodat het zacht licht doorlaat. Zoals varkens het graag hebben. Kortom in een familievarkensstal zit alles wat varkens gelukkig maakt.

Chelsea Crickit 'julia' Chelsea Boots Crickit Boots Crickit Chelsea 'julia' Boots 'julia' wOnk80PX

De allereerste familiestal wordt gebouwd in de gemeente Boekel in Noord Brabant. Op een stuk grond waar nu nog een traditionele varkensstal van de familie Bekkers staat. De gemeente Boekel wil graag dat de familiestal in hun gemeente wordt gebouwd. Zij ondersteunen ons van harte, net als de provincie Noord Brabant.

Dante6 Dante6 Bodhi Lange Blouse Bodhi c3TK1lFJ
Dante6 Dante6 Bodhi Lange Blouse Bodhi c3TK1lFJ

Top Slim Mysid G star Raw Graphic 18 0wOP8nk

Het familievarken kan jouw hulp goed gebruiken. Ons helpen kan op een aantal manieren:

  • Wordt vriend met het familievarken op onze Facebookpagina en like ons.Hollands King Licht 90cm Hanglamp Arthur uTlc3JFK1
  • Share onze informatie met jouw vrienden en vriendinnen.
  • Doneer geld voor de verdere uitrol van de familiestallen en ontvang een leuk cadeau.
  • Voer voor ons een campagne op social media door het verspreiden van uitingen die je op onze Facebookpagina kunt downloaden.


Zwart Bubble Tafellamp Tafellamp Xl Bepurehome Bubble TJ5uFK13lc
Dante6 Dante6 Bodhi Lange Blouse Bodhi c3TK1lFJ