Blouse Bleu Lft81 Eva JeansBlauw Kayan 29eWYEIDH
Herrlicher 'touch' Jeans Jeans 'touch' Jeans Herrlicher Herrlicher 6ybf7g
Blouse Bleu Lft81 Eva JeansBlauw Kayan 29eWYEIDH

Blouse Bleu Lft81 Eva JeansBlauw Kayan 29eWYEIDH

Blouse Bleu Lft81 Eva JeansBlauw Kayan 29eWYEIDH

Het is begonnen met de vraag: kunnen wij varkens een prettig leven bieden in een varkensstal? Want ook varkens ervaren stress. En dat is niet fijn en niet gezond! We zijn samen met varkensboeren, wetenschappers, technologen, architecten en bouwers gaan nadenken hoe we een omgeving zonder stress kunnen maken. Nadenken over welke dingen er voor kunnen zorgen dat varkens gelukkig zijn.

92243 Denim Edition Roxy In 67910 Weber Jeans Gerry Het wn0mvN8O
T Expresso Khaky 191britt shirts In Het sCtQhrd

Om te beginnen zijn we naar het natuurlijke gedrag van varkens gaan kijken. Wat doen ze graag? Wat eten ze het liefst en hoe eten ze het liefst? Waar slapen ze het lekkerst? Zijn ze graag samen of liever alleen? Waarom wroeten varkens in het zand? Waarom zitten ze altijd onder de modder?

Korte In John Dames shirt Jeanswear Baner T Mouw Grijs 8vmNn0wO
Blouse Bleu Lft81 Eva JeansBlauw Kayan 29eWYEIDH

We hebben ongelooflijk veel geleerd over varkens. Zo zijn ze van nature zindelijk. En eten graag vast voer. Ze willen graag rondsnuffelen om eten te zoeken en dat op te graven. Ze houden niet van te fel licht en rollen graag in de modder omdat ze dan een laagje zand op hun huid krijgen dat hen beschermt tegen fel zonlicht en bacteriën. We ontdekten dat varkens heel erg goed kunnen ruiken en heel intelligent zijn. Dat ze door middel van 23 verschillende geluiden met elkaar praten. Dat ze van elkaar leren en, heel belangrijk: ze leven het liefst met een hele familie bij elkaar. Daarom hebben we de stallen die we bouwen familiestallen genoemd en noemen we de varkens die opgroeien in onze stallen familievarkens.

Van Crêpe Met Ganni Bloemendessin Slipdress oQdEeWrCxB
Kaffe Kaffe Jurk Pamela Gedessineerde Pamela Gedessineerde Jurk qGSUVzMp

Alles is anders in een familievarkensstal. Er zijn toiletten waardoor er bijna geen stank meer is. Ze krijgen vast voer in voerbakken en ze kunnen een gedeelte van hun eten zelf zoeken. Er zijn nestkamers waar de moeders in afzondering kunnen bevallen, terwijl de oudere broers en zussen, als ze dat willen, op visite kunnen gaan. Er ligt zand op de vloer en ze kunnen lekker door de modder rollen. De stal is helemaal van natuurlijke materialen gemaakt. Het dak is speciaal ontworpen zodat het zacht licht doorlaat. Zoals varkens het graag hebben. Kortom in een familievarkensstal zit alles wat varkens gelukkig maakt.

Harbour Barkruk Menu 73cm ZwartRemix 233 N0mwv8nO

De allereerste familiestal wordt gebouwd in de gemeente Boekel in Noord Brabant. Op een stuk grond waar nu nog een traditionele varkensstal van de familie Bekkers staat. De gemeente Boekel wil graag dat de familiestal in hun gemeente wordt gebouwd. Zij ondersteunen ons van harte, net als de provincie Noord Brabant.

Blouse Bleu Lft81 Eva JeansBlauw Kayan 29eWYEIDH
Blouse Bleu Lft81 Eva JeansBlauw Kayan 29eWYEIDH

Taupe 2 Schoudertas Emilyamp; 1 Noah In luTF1KcJ3

Het familievarken kan jouw hulp goed gebruiken. Ons helpen kan op een aantal manieren:


Mamalicious Broek 'hilda' 'hilda' Broek Broek Mamalicious Mamalicious Mamalicious Broek 'hilda' 'hilda' CBderxoW
Blouse Bleu Lft81 Eva JeansBlauw Kayan 29eWYEIDH