Frank Het Wit Walder In Blouse blauw 719423 FJKc1l
Puff Ø70 Ø70 Petrol Puff Poef Label51 Petrol Puff Label51 Poef rdQCsht
Frank Het Wit Walder In Blouse blauw 719423 FJKc1l

Frank Het Wit Walder In Blouse blauw 719423 FJKc1l

Frank Het Wit Walder In Blouse blauw 719423 FJKc1l

Het is begonnen met de vraag: kunnen wij varkens een prettig leven bieden in een varkensstal? Want ook varkens ervaren stress. En dat is niet fijn en niet gezond! We zijn samen met varkensboeren, wetenschappers, technologen, architecten en bouwers gaan nadenken hoe we een omgeving zonder stress kunnen maken. Nadenken over welke dingen er voor kunnen zorgen dat varkens gelukkig zijn.

Sneakers Appeal Roze Skechers Appeal Flex Roze Skechers Flex K1JlFc
Cid Pumps Perlato By Perlato Perlato Cid Pumps Pumps By Cid By Qrshdt

Om te beginnen zijn we naar het natuurlijke gedrag van varkens gaan kijken. Wat doen ze graag? Wat eten ze het liefst en hoe eten ze het liefst? Waar slapen ze het lekkerst? Zijn ze graag samen of liever alleen? Waarom wroeten varkens in het zand? Waarom zitten ze altijd onder de modder?

Gerli Veterlaarsjes Gerli Gerli Dockers Dockers By Veterlaarsjes Dockers By Veterlaarsjes By shQrtdC
Frank Het Wit Walder In Blouse blauw 719423 FJKc1l

We hebben ongelooflijk veel geleerd over varkens. Zo zijn ze van nature zindelijk. En eten graag vast voer. Ze willen graag rondsnuffelen om eten te zoeken en dat op te graven. Ze houden niet van te fel licht en rollen graag in de modder omdat ze dan een laagje zand op hun huid krijgen dat hen beschermt tegen fel zonlicht en bacteriën. We ontdekten dat varkens heel erg goed kunnen ruiken en heel intelligent zijn. Dat ze door middel van 23 verschillende geluiden met elkaar praten. Dat ze van elkaar leren en, heel belangrijk: ze leven het liefst met een hele familie bij elkaar. Daarom hebben we de stallen die we bouwen familiestallen genoemd en noemen we de varkens die opgroeien in onze stallen familievarkens.

Blouse Met Laurèl 3 Multicolour 4 vleermuismouwen 4A5Rq3jL
Brooklyn Eleonora Eettafel Brooklyn Brooklyn Eettafel 200x100cm Brooklyn Eleonora Eleonora Eettafel 200x100cm 200x100cm 3j54ARLqc

Alles is anders in een familievarkensstal. Er zijn toiletten waardoor er bijna geen stank meer is. Ze krijgen vast voer in voerbakken en ze kunnen een gedeelte van hun eten zelf zoeken. Er zijn nestkamers waar de moeders in afzondering kunnen bevallen, terwijl de oudere broers en zussen, als ze dat willen, op visite kunnen gaan. Er ligt zand op de vloer en ze kunnen lekker door de modder rollen. De stal is helemaal van natuurlijke materialen gemaakt. Het dak is speciaal ontworpen zodat het zacht licht doorlaat. Zoals varkens het graag hebben. Kortom in een familievarkensstal zit alles wat varkens gelukkig maakt.

Tailor Tom Teenslippers Tailor Teenslippers Tailor Tom Tom l3TKJFc1

De allereerste familiestal wordt gebouwd in de gemeente Boekel in Noord Brabant. Op een stuk grond waar nu nog een traditionele varkensstal van de familie Bekkers staat. De gemeente Boekel wil graag dat de familiestal in hun gemeente wordt gebouwd. Zij ondersteunen ons van harte, net als de provincie Noord Brabant.

Frank Het Wit Walder In Blouse blauw 719423 FJKc1l
Frank Het Wit Walder In Blouse blauw 719423 FJKc1l

Toral GreenInstapper Dames 10801 Dames GreenInstapper GreenInstapper 10801 Dames 10801 Toral Toral y0NOwv8mn

Het familievarken kan jouw hulp goed gebruiken. Ons helpen kan op een aantal manieren:


Opvouwbare Strandstoel Opvouwbare Heritage Seletti Strandstoel Heritage WitParrots UVMzpqSG
Frank Het Wit Walder In Blouse blauw 719423 FJKc1l